Неділя, 19.05.2024, 09:03Ви увійшли як Гость Група "Гости"RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
300
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 19 » Традиції святкування 14 лютого
12:13
Традиції святкування 14 лютого

14 лютого, День Святого Валентина або День закоханих — улюблене свято величезної кількості людей. Не дивно, адже кожному властиво закохуватися, любити, мати симпатії, говорити про свої почуття…

З традиціями святкування Дня Святого Валентина у нашій школі можна познайомитись у фотоальбомі.

Про особливості святкування в Україні, мабуть, не варто багато говорити, а от що витворяють у цей день закохані в інших країнах, напевно, цікаво. Ну, тоді слухай уважно!:)

От що робили найбільші англійські романтики в середньовічні часи. Юнаки писали на шматочках пергаменту імена дівчат, кидали їх в шапку і тягнули жереб. Кого витягнув — то і є твоя Валентина на цілий рік, співай їй пісні, читай вірші і захищай… Жителі Уельсу були більш практичними. Вони для коханих вирізали дерев’яні ложки, прикрашали їх сердечками, замочками і ключиками.

В Америці коханих на початку ХХ століття вітали марципанами. Так було допоки не розвинулося виробництво карамелі і цукерок. Якою ж почувалася щасливою дівчина, коли отримувала в День Святого Валентина від свого коханого цукерку, підписану її іменем або теплими словами про його сильні почуття до неї. Карамельки були двоколірні: червоні з білим, що символізувало пристрасть і чисте кохання.

Знову повертаємося до Європи, до суворої Німеччини, де кохання розцінюють як певну форму божевілля, і закохані відповідно — божевільні, Валентин же — покровитель останніх. За звичаєм, німці прикрашають психіатричні лікарні червоними стрічками та повітряними кульками. Тому, якщо раптом 14 лютого Ти будеш в Німеччині і побачиш будівлю прикрашену саме таким чином, не сумнівайся — це психіатрична лікарня!=) Отакі вони, ці дивні німці!

Ну, кардинально іншими є традиції цього свята у пристрасних французів. Саме вони започаткували валентинки — любовні листівки з чотиривіршем. На подарунках в честь цього свята справжні французи не економлять, даруючи коштовності та інші дорогі подарунки.

Поляки цього дня проявляють свою релігійність і по можливості відвідують Познанську метрополію, де, якщо вірити переказам, покояться мощі Святого Валентина. Поляки просять у Валентина допомоги і благословення і усім серцем вірять, що він пошле їм справжнє кохання або ж допоможе зберегти те, яке вони вже мають.

В Італії День Святого Валентина називають «солодким днем» — от і дарують закохані один одному смачні солодкі подарунки. І тільки спробуй явитися цього дня до своєї милої без подарунка!..

А датчани, виявляється, романтики ще ті!..) Вони готуються до свята заздалегідь: обирають найгарніші квіточки білого кольору, засушують їх, а у святковий день відправляють такий романтичний подаруночок своїй коханій.

Навіть стримані японці цього дня здатні на неочікувані прояви своїх почуттів. Вони влаштовують змагання на найгучніше привітання у коханні.

 

За матеріалами http://pustunchik.ua/ua/holidays/valentin-day/Den-zakohanyh-Tradycii-z-usyogo-svitu

Переглядів: 597 | Додав: Oleg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Слайд-шоу
                                                                                                                        
Форма входу
Пошук
Архів записів
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
  Друзі сайту
Корисні посилання
logo  mon  testonline  профорієнтація  hoippo