Неділя, 19.05.2024, 08:38Ви увійшли як Гость Група "Гости"RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
300
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 20 » Сьогодні всесвітній день дітей
21:54
Сьогодні всесвітній день дітей

20 листопада знаменує день, в який Асамблея прийняла в 1959 році декларацію прав дитини, а в 1989 році - Конвенцію про права дитини.


У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дітей (Universal Children's Day) як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

ООН запропонувала урядам святкувати цей день в будь-який з днів, який кожне з них визнає доцільним.

Щорічно одинадцять мільйонів дітей помирають, не доживши до свого п'ятого дня народження, ще десятки мільйонів залишаються фізично або розумово хворими, не маючи можливості для дорослішання, життя і розвитку.

Багато з цих смертей викликані хворобами, яким легко запобігти або вилікувати, інші - згубними наслідками злиднів, неуцтва, дискримінації та насильства. Всі разом ці причини приносять важкі втрати сім'ям, громадам, державам і всьому світу.

Не тільки в ранньому дитинстві доводиться стикатися з силами, що загрожують життю і добробуту дітей. Вони стають більш незахищеними, оскільки найчастіше позбавлені прав, у тому числі, права на освіту, на участь в суспільно-політичному житті, на захист від нанесення шкоди здоров'ю.

Дитячий фонд ООН веде велику роботу по всіх аспектах дитячого здоров'я - від передпологового періоду аж до юності. Фонд вживає заходів щодо забезпечення вагітним жінкам доступу до належного медичного спостереження до і під час пологів, зміцненню можливості для сімей справлятися з дитячими хворобами в домашніх умовах, консультує громади з питань забезпечення максимального рівня охорони здоров'я.

Дитячий фонд докладає особливі зусилля, домагаючись, щоб діти, які втратили батьків через ВІЛ/СНІД, отримували такий же догляд, як і їхні ровесники. Він також допомагає забезпечити гідне життя жінкам і дітям, хворим на СНІД.

Нагадаємо, що Міжнародний день захисту дітей у нашій країні відзначається щорічно 1 червня.

Переглядів: 500 | Додав: Oxana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Слайд-шоу
                                                                                                                        
Форма входу
Пошук
Архів записів
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
  Друзі сайту
Корисні посилання
logo  mon  testonline  профорієнтація  hoippo