Неділя, 19.05.2024, 00:39Ви увійшли як Гость Група "Гости"RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
300
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 26 » Методична весна. Предметні тижні в Полянській ЗОШ
18:40
Методична весна. Предметні тижні в Полянській ЗОШ

     Так як і навесні пробуджується все живе навкруги, шкільне життя завирувало ще з більшою силою після новорічного затишшя. Методична весна розпочалась ще задовго до календарної. Саме цей період досить насичений предметними тижнями, відкритими уроками та виховними заходами. 

     Стартом був тиждень права. Вчителем Губай Л.С. була створена тематична композиція «Мої права». Початківці побували разом з  мультиплікаційними героями в Країні права. Старшокласники обговорювали на виховній годині обов’язки громадянина України та дізнавались, як вберегтися від кіднепінгу. Завершився тиждень виставкою матеріалів з правової тематики та  круглим столом з правового всеобучу для педагогів школи.

     Під час тижня світової літератури та російської мови, який проводили вчителі Басистюк С.В., Долюк О.О., Луговська І.В., учні занурились у чарівний світ байок Леоніда Глібова під час літературної вікторини, перевіряли свої знання у літературному лото, змагались у мовознавчому КВНі, демонстрували свої знання на відкритому уроці зі світової літератури «Любов – першооснова життя. Г.Гейне – німецький поет романтик. «Книга пісень – видатне явище німецького романтизму» (Вчитель Басистюк С.В.)

     Свої вміння  щодо комп’ютерної техніки школярі продемонстрували під час тижня інформатики. Вчитель Кравець О.М. разом з п’ятикласниками запропонувала для учнів школи пізнавальні конкурси «Побесідуємо» та «П’ятнадцятка». Незабутню екскурсію до кабінету інформатики провели семикласники для школярів початкової школи. А п’ятикласники на відкритому уроці освоювали професію аніматора, практикуючись створювати анімаційні сюжети за допомогою програми «Логомир».  Виставка малюнків «Світ комп’ютерів очима дітей» глибше познайомила з неймовірними захопленнями наших учнів. Луговський П., захоплюючись цифровим фотографуванням, зберігає в об’єктиві своєї камери незабутні сюжети з життя  рослинного світу. А Цикра В. створює шедеври вже власними руками,  використовуючи складну комп’ютерну програму.

     Презентацією «Музика в житті людини» розпочала тиждень музики у школі вчитель Зуб Н.В. Автентичний запис на відкритому уроці в 4 класі з голосами своїх рідних мам повернув у світ дитинства, коли маленьким малюкам колискові співались щовечора. Музична гра-вікторина занурила у світ музики ще з більшою силою, познайомила з творчістю Уітні Хьюстон, повернула у далекі 90-і до гри «Вгадай мелодію», дала ази музикування на клавішному музичному інструменті.

     Шевченківські дні вже традиційно нерозривно пов’язані з тижнем української мови і літератури. Святкова лінійка повернула до історії життя великого українського поета. Тематичним продовженням був відкритий урок в 9 класі «Світова велич генія Тараса Григоровича Шевченка» на якому «вишивався» рушник долі поета та художника. (вчитель Петуча Т.О.)

     Луговська І.В. запросила на урок в 7 клас, знайомлячи з дуже коротким життєвим і творчим шляхом молодого українського поета.

     Тиждень іноземної мови об’єднав фахівців  англійської і німецької мови, а сам тиждень був насичений подіями та заходами. Виставка книг та  матеріалів про країни, мови яких вивчаємо зібрала навколо себе багато школярів. Для учнів початкових класів знайомство з Північною Ірландією відбулось через перегляд  мультфільмів. Країнознавчі конкурси «Німеччина» та «Чи знаєш ти GB?» були цікавими як для гравців, так і для вболівальників. (Вчителі Крутисвіт О.Є. та Ямкова В.А.)  «ABC party» - свято для школярів початкової школи надовго запам’ятається учасникам  кумедним Незнайком, веселими піснями, запальними танцями. (Вчитель Цикра О.В.) День відкритих уроків був логічним завершенням тижня іноземних мов. Вчителі Дoлюк О.О., Ямкова В. А ., Цикра О.В., Крутисвіт О.Є.   разом з учнями 6, 7, 8, 9 класів продемонстрували свою  вчительську майстерність та рівень знань учнів.

    Підготовка та проведення предметних тижнів вимагає неабиякої підготовки, творчого підходу, взаєморозуміння учнів та підтримки колег. Але результати того варті. Світлинами  життя школи у цей період можна насолодитись, переглянувши сторінку «Предметні тижні»  у фотоальбомі на сайті. Приємного перегляду.

 

 

 

 

 

Переглядів: 511 | Додав: Oleg | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Слайд-шоу
                                                                                                                        
Форма входу
Пошук
Архів записів
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Друзі сайту
Корисні посилання
logo  mon  testonline  профорієнтація  hoippo